Voor de SIO is de zomervakantie weer begonnen, de trainingen zijn afgerond en de open dagen net achter de rug, een welverdiende rust en reflectie is op zijn plaats. We kijken terug op een mooi, maar intensief schooljaar. Er is weer een nieuwe groep afgestudeerde 'Petters' (psycho-energetisch therapeuten) en meditatietrainers uitgevlogen en de deelnemers aan de workshop 'Verandering & Groei' hebben diepere inzichten gekregen in veranderingen in het algemeen en persoonlijk. De meditatietrainer-opleiding stond afgelopen schooljaar voor het eerst onder leiding van de docenten Annemieke de Leeuw (Limburg) en Miriam Klement (Zeddam), een geslaagde uitdaging!

Verandering & Groei voor de SIO
Aankomend schooljaar (2017-2018) zal ik (Maria Majoor) voor de laatste keer les geven als docent aan de opleiding psycho-energetisch therapeut. De aankomende derde jaar groep wordt dan mijn laatste groep. Eind volgend schooljaar heb ik dan deze mooie opleiding ruim dertig jaar door mogen geven aan vele belangstellenden. Het ontwikkelen van een opleiding als deze heeft mij persoonlijk en spiritueel heel veel gebracht, ik kan nu wel zeggen dat het mijn levenswerk is.

Nieuwe docenten
Miriam Klement neemt dit stokje over in Zeddam (Oost-Nederland) en zij begint vanaf september a.s. als docent voor de nieuw te starten groepen. Op 2 mei j.l. heeft Miriam een franchisecontract getekend met het SIO. Dat houdt in dat Miriam met het SIO-lesprogramma mag werken voor wat betreft de opleidingen psycho-energetisch therapeut en meditatietrainer. Als zelfstandig ondernemer neemt Miriam cursisten aan en is zij verantwoordelijk voor haar eigen onderneming, net zoals Annemieke de Leeuw dit al vijf jaar met veel succes doet in Limburg.
Bezoek hiervoor ook de nieuwe website van Miriam: www.miriamklement.nl . Miriam heeft op 26 augustus a.s. een extra SIO-Informatiemiddag aangekondigd in hotel Ruimzicht, Zeddam. Geef het door!

Opperhoofd
Ik verdwijn niet helemaal van het toneel, ik blijf beide SIO-docenten ondersteunen en we blijven samenwerken als team, mijn rol wordt er een van supervisie. Ik blijf de korte trainingen geven zoals de workshop 'Verandering & Groei', de 'OPET-studiedagen' en af en toe een blogje schrijven.
Vanaf 2018 start ik ook nog met een nieuw programma namelijk 'Op-adem-komen-thema-dagen'. Dit worden extra studiedagen voor iedereen toegankelijk met als doel, de titel zegt het al: op adem komen en toch een zinvolle dag voor jezelf hebben. Iedere studiedag heeft een eigen thema, maar de ademoefeningen zijn een belangrijke rode draad door elke studiedag heen. Bewust ademen dwingt ons naar binnen te keren en dat stimuleert tot innerlijke aandacht, meditatie en zelfreflectie. De eerste 'op-adem-komen-dag' heeft als thema 'overtuigingen en autoriteit'. Zie hiervoor ook de agenda op de website.

Van harte wens ik iedereen een fantastische zomer en vakantie toe en tot ziens in september!