Bijscholingsdagen 
De opzet en uitvoering van de SIO-Bijscholingsdagen gaan uit van de basisprincipes: Educatie, Uitwisseling en Ontmoeting.
Educatie: themakeuze richt zich op het persoonlijke- en beroepsbelang van de psycho-energetisch therapeut en andere beroepsdoelgroepen.
Uitwisseling: studiethema's worden in onderlinge werkgroepen bestudeerd, praktisch uitgewerkt en als ervaringen uitgewisseld.
Ontmoeting: naast het beroepsmatige studiecontact is het belangrijk elkaar ook te ontmoeten tijdens een bijscholingsdag zoals tussendoor tijdens koffie/thee/lunch en wandelingen. 

                                                                    
Algemene praktische informatie 
Voor alle bijscholingsdagen geldt de onderstaande informatie
Leslocatie: hotel Ruimzicht, Kilderseweg 19, 7038 EH Zeddam
Lestijden: 9.30 - 16.30 uur
Kosten: € 75,- per lesdag (inclusief btw, koffie/thee/vegetarische lunch en lesmateriaal)
Docent: Maria Majoor
Aanmelden: via mail; inschrijfformulier van de website of telefonisch

                                                            

Agenda bijscholingsdagen
14.05.2019: Kleurenergie als therapeutisch instrument
18.06.2019: Eenvoud, terug naar onze basis

 

14 mei 2019 / Kleurenergie als therapeutisch instrument

                                           Deadline aanmelding: 23 april

Als therapeut brengen we vandaag klachten en gemoedsgesteldheden samen in een kleurenkaart bij onszelf en als begeleider met een werkpartner.


Kleur bekennen
De zeven oorspronkelijke kleuren vertegenwoordigen zeven positieve zieleaspecten in ons die zich manifesteren als persoonlijke kwaliteiten. Hoe meer wij op een positieve manier met onze persoonlijke kwaliteiten werken hoe meer onze aurakleuren helderder en krachtiger gaan stralen en hoe meer dit onze psychische en fysieke gezondheid bevordert. Vandaag kijken we hoe kleurrijk we ervoor staan en onderzoeken we wat er nog nodig is om meer 'kleur te durven bekennen'. 

Counseling en polariteiten
Het doel is om klachten, fysiek en/of psychisch, te onderzoeken op hun negatieve gemoedsgesteldheid en te harmoniseren naar hun positieve kant. Denk bijvoorbeeld aan de uitgangspunten van de 38 Bach Bloesem Remedies. We werken toe naar een innerlijke houding van 'kleur durven bekenen' om zo weer bewuster onze positieve kwaliteiten toe te laten.

Werkmethodieken
- Geleide meditatie/ademoefeningen
- Kleuren ervaren en kleur bekennen
- Een persoonlijke kleurencirkel maken
- Kleurenergie als therapeutisch hulpmiddel
- Reading en healing oefeningen
- Counseling en de polariteitsleer

                                                                                      
18 juni 2019 / Eenvoud, terug naar onze basis

                                        Deadline aanmelding: 28 mei

Met de eenvoud van aanwezig zijn en ernaar handelen als therapeut brengen we de rust terug bij onszelf en bij de cliënt en we laten zo ervaren wat de basis is van de psycho-energetische therapie.

Aandacht en het basischakra
Op deze laatste bijscholingsdag van dit schoolseizoen richten we de aandacht vooral op onze eigen basis: ons lichaam, onze zintuigen, onze adem, ons basischakra. Het verassende van bewuster in contact komen met je eigen fysieke basis is dat het je energetische waarnemingsvermogen versterkt. Vanuit deze innerlijke verdieping als uitgangspunt gaan we aan de slag met een werkpartner om de ander op dezelfde manier te begeleiden als wij naar onszelf toe gedaan hebben. De Healing momenten die nodig zijn voor jezelf of de ander zullen spontaan ontstaan en direct energetisch uitgewerkt kunnen worden.

Werkmethodieken
- Geleide meditatie/ademoefeningen
- Luisteren naar je lichaam
- Gronden en het basischakra
- Innerlijke dialoog
- Healingoefeningen
- Counseling
 

 


De driejarige deeltijdopleiding tot psycho-energetisch therapeut biedt u een stap voor stap en gestructureerde methode aan om uw intuïtieve vermogens te ontplooien en deze doelgericht in te zetten voor uzelf en anderen als begeleider en trainer. 

De opleiding tot meditatietrainer is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in het onderwerp meditatie. Op deze meditatiereis leert u de vaardigheden die nodig zijn om mediteren zelf te ervaren, toe te passen in uw dagelijks leven, maar ook in te zetten als trainer voor anderen.

Wat is mediteren voor jou?
Mediteren, hoe doe ik dat en wat kan ik ermee? Met deze vragen als uitgangspunt gaat u in de meditatietraineropleiding werken, experimenteren en oefenen. De basis van meditatie is het leren kennen van de ware aard van uzelf, een zoektocht naar hoe de dingen werkelijk zijn en een dieper openen van uw hart. Meditatie is zo'n reis, een avontuur waarin veel te beleven valt en waarin ieder zijn eigen koers bepaalt. 

Werkwijze
Er wordt gewerkt met oefeningen die zijn bedoeld om concentratie, aandacht en stilte te bevorderen. Hulpmiddelen zijn: geleide visualisatie, adem, klanktraining en oefeningen in waarnemende aandacht. Thema's en reacties worden individueel en in groepjes verdiepend uitgewerkt. Men oefent thuis als trainer met een eigen groepje.

Voor wie?
Deze workshop
is bedoeld voor mensen die meer inzicht willen krijgen in de veranderingen die plaats vinden in hun leven. Dit kan een privé situatie zijn of de gevolgen van veranderingen in het bedrijf of de organisatie waar u werkt.


Maria Majoor,
 oprichter/directeur/docent van de SIO sinds 1988. 

Als verpleegkundige, verpleegkundig docent en consulent werkte zij een aantal jaren in Nederland, Engeland en Zweden. Haar belangstelling voor dromen, intuïtieve en spirituele ontwikkeling leidden tot studies bij: Linda Keen (centrum Mens en Intuïtie), Karel Douven (centrum Bergkristal), de Findhorn Community in Schotland, de school van de U.W.B. in Frankrijk en Bulgarije en ademtherapie bij het Buteyko Instituut in Nederland.

De SIO werkt samen met docenten die de opleiding tot psycho-energetisch therapeut en meditatietrainer hebben afgerond. Ze hebben ervaring opgebouwd als therapeut binnen hun eigen praktijk en als docent bij de SIO-opleidingen en workshop.

Het SIO-docententeam bestaat uit:
Maria Majoor, Miriam Klement, Annemieke de Leeuw, Haya Plaggenborg en Monique Hendrix.

Vanaf september 2019 starten Haya Plaggenborg in Zenderen, Twente, www.siotwente.nl  en Monique Hendrix in Heythuysen, Limburg, www.colorful-coaching.nl met nieuwe eerste jaar groepen, zie ook agenda-link.


Sinds 1988 tot en met dit schooljaar (2018) heeft Maria Majoor alle opleidingen in Zeddam als docent verzorgd.
Vanaf september 2017 heeft Miriam Klement deze taak overgenomen met de nieuwste jaargroepen.
Maria Majoor blijft actief als docent voor de workshops, de bijscholingsdagen voor OPET-leden en de beroepsbereniging de VVET. Annemieke de Leeuw verzorgt sinds 2012 de opleidingen in Heythuysen, Limburg.