Maria Majoor,
 oprichter/directeur/docent van de SIO sinds 1988. 

Als verpleegkundige, verpleegkundig docent en consulent werkte zij een aantal jaren in Nederland, Engeland en Zweden. Haar belangstelling voor dromen, intuïtieve en spirituele ontwikkeling leidden tot studies bij: Linda Keen (centrum Mens en Intuïtie), Karel Douven (centrum Bergkristal), de Findhorn Community in Schotland, de school van de U.W.B. in Frankrijk en Bulgarije en ademtherapie bij het Buteyko Instituut in Nederland.

De SIO werkt samen met docenten die de opleiding tot psycho-energetisch therapeut en meditatietrainer hebben afgerond. Docenten hebben ervaring opgebouwd als therapeut binnen hun eigen praktijk en als docent bij de SIO-opleidingen, workshop en bijscholingsdagen.

Het SIO-docententeam bestaat uit:
Maria Majoor, Miriam Klement, Annemieke de Leeuw, Haya Plaggenborg en Monique Hendrix.

Vanaf september 2019 starten Haya Plaggenborg in Oldenzaal, Twente, www.siotwente.nl  en Monique Hendrix in Heythuysen, Limburg, www.colorful-coaching.nl met nieuwe eerste jaar groepen, zie ook agenda-link.


Sinds 1988 tot en met dit schooljaar (2018) heeft Maria Majoor alle opleidingen in Zeddam als docent verzorgd.
Vanaf september 2017 heeft Miriam Klement deze taak overgenomen met de nieuwste jaargroepen.
Maria Majoor blijft actief als docent voor de workshop Verandering & Groei en de bijscholingsdagen. Annemieke de Leeuw verzorgt sinds 2012 de opleidingen in Heythuysen, Limburg.