Maria Majoor,
 oprichter/directeur/docent van de SIO sinds 1988. 

Als verpleegkundige, verpleegkundig docent en consulent werkte zij een aantal jaren in Nederland, Engeland en Zweden. Haar belangstelling voor dromen, intuïtieve en spirituele ontwikkeling leidden tot studies bij: Linda Keen (centrum Mens en Intuïtie), Karel Douven (centrum Bergkristal), de Findhorn Community in Schotland, de school van de U.W.B. in Frankrijk en Bulgarije en ademtherapie bij het Buteyko Instituut in Nederland.

De SIO werkt samen met docenten die de opleiding tot psycho-energetisch therapeut en meditatietrainer hebben afgerond. Docenten hebben ervaring opgebouwd als therapeut binnen hun eigen praktijk en als docent bij de SIO-opleidingen, workshop en bijscholingsdagen.

Het SIO-docententeam bestaat uit:
Maria Majoor, Miriam Klement, Annemieke de Leeuw, Haya Plaggenborg en Monique Hendrix.

Vanaf 1988 tot en met 2018 is Maria Majoor docent geweest voor de opleidingen. Vanaf september 2017 heeft Miriam Klement deze taak overgenomen in Zeddam. Maria Majoor verzorgt de bijscholingsdagen zoals de OPET-studiedagen voor oud-cursisten. Annemieke de Leeuw en Monique Hendrix verzorgen de opleidingen in Heythuysen, Limburg. Haya Plaggenborg is SIO-docent van de opleiding in Oldenzaal, Twente.